litera „Gă” sau nea Mişa Nostradamus

Premierul a căzut. Trăiască premierul!

PLDM este un partid cu o ascensiune fulminantă pe scena politicii moldoveneşti. Deşi a fost principalul actor politic din 2009 încoace, partidul nu au reuşit să capitalizeze imaginea lor politică – dream team al politicii moldoveneşti. Problemele legate de inculparea şi demiterea lui Vlad Filat din funcţia de premier au condus la emergenţa lui Leancă spre avanposturile politicii moldoveneşti.

Facem un salt în prezentul postelectoral: Leancă eşuează lamentabil în a-şi promova echipa guvernamentală. Filat se bate cu pumnul în piept: un fleac, l-am ciuruit.

Scenariul cel mai probabil al cursului politic în continuare ar fi ca ocupanta fotoliului de la Externe, doamna Gherman să îşi revendice premieratul, după cum a făcut şi Iurie leancă în 2013, într-un fel de tradiţie moldovenească.

Şeva putred în Danemarca?

Nu chiar. Deşi este privită ca o marionetă în mâinile Vlazilor, doamna Natalia nu este nici pe departe o Elena Udrea. Ea are suficientă viziune şi independenţă, o imagine bună în coridoarele de la Bruxelles şi nu în ultimul rând sânge prezidenţial (totuşi e Mircevna!) pentru a ţine piept intereselor oligarhice.

Standard

Lasă un comentariu